torsdag 8. mai 2008

Ydmykelse i El Clasico

Onsdag kveld kunne tvseere rundt i verden se Barcelona hylle erkerivalen Real Madrid i hva spanjolene kaller for "El Pasillo", som på norsk betyr å stå æresvakt. Dette har ikke hendt siden 1987-88 sesongen, da ble det gjort på hjemmebanen til Barcelona, nemlig NouCamp.

I tillegg til at Barca måtte hylle sin gamleste erkerival så lå det mer "ydmykelse" igjen på banen. Det viste seg at det skulle bli en stor kamp der Real Madrid kunne fortsette søndagens seriemesterskaps feireing, ved å kjøre over Barcelona, 4-1.

Real Madrid viste seg å være overlegen god deler av kampen, selv om Barcelona kunne hengt med hvis de ville. Den eneste spilleren som viste strak rygg, var Lionel Messi.
Og kampen kom godt igang.
Etter tolv minutter så satte Real kapteinen Raul, hjemmelagets første mål. Det var et omdiskutert mål siden skulle ha vært blåst frispark imot Guti noen sekunder før Raul satte ballen i mål fra 16-meteren.

Under ti minutter senere satte Arjen Robben ballen i mål med et hardt hodestøt. Dette var også et omdiskutert mål siden det aldri skulle ha vært frispark i forkant.
Lagene gikk til pause med 2-0.

Ut i andreomgang ble Robben byttet ut med argentineren Higuain som sikret Real seriegull på søndag. Det viste seg at hans to første berøringer på ballen skulle bli til mål. Med et pent løp fra Diarra som la ballen til rette for at Higuain kunne dra den med seg mot mål og plasere ballen forbi Barcelona keeperen.'
Snaut ti minutter senere blåste dommeren straffespark i hjemmelagets favør. Den satte Ruud van. Nistelrooy forbi Victor Valdes, som virket oppgitt av laget sitt.

Fire minutter før slutt satte Henry trøstemålet for Barcelona med et nydelig framspill av Messi og en fin avslutting av Henry.

Kampen endte 4-1 og feiringen for seriemesterne forsatte med denne seieren over erkerivalen Barcelona.